Veluws Schaakgenootschap VSG

U bent hier Home > Competitie extern > Externe competitie 2013/2014

Externe competitie 2013/2014


Verslag 7e en laatste ronde OSBO competitie, 15-04-2014
Door: R. Hollmann

VSG 1 kon het met twee invallers niet bolwerken tegen De Cirkel 1 en verloor met 5½ - 2½. Invaller Marco ter Meer boekte als enige een knappe zege.

VSG 2 was in degradatiegevaar en greep de laatste strohalm. Tegen Wageningen 5 wonnen de VSG-ers met 5½ – 2½ en waren gered.

VSG 3 deed het goed tegen Meppel 4 en won met 5-1. Door de ruime zege bereikte het 3e team nog de vierde plaats.

VSG 4 verloor de laatste wedstrijd  tegen het sterke DZC 2 met 4½ - 1½. Ronald Bieringa won en Gerbrand van Bolhuis speelde remise.Verslag 6e ronde OSBO competitie, 11-03-2014
Door: R. Hollmann/W.D. Sparling

In de zesde ronde van de Oostelijke Schaakbond kon VSG geen potten breken.

VSG 1 speelde uit met drie invallers tegen Wageningen 3. Alleen Sape Westra won; Rob Boterenbrood, Theo Janssen en Wim Geitenbeek deelden het punt. 5½-2½ voor Wageningen. Wageningen kampioen na dit resultaat.

Het tweede team van VSG verloor met dezelfde cijfers van Bennekom 2. Hans Schuilenburg won knap na een torenoffer. De drie halve punten kwamen van Theo Janssen, Rob Hollmann en Marco ter Meer.

VSG 3 verloor met 5-1 van Caïssa, Elburg. Remises voor Wido Sparling en Cees Doets.

Tenslotte verloor VSG 4 met 4-2 van  Het Zwarte Water. Winst voor Gerbrand van Bolhuis en Piet Vroegindeweij.Verslag 5e ronde OSBO competitie, 11-02-2014
Door: R. Hollmann

In de vijfde ronde speelde VSG 1 tegen Caissa 1. Het werd een benauwde 4½-3½ zege voor VSG. Een benauwde overwinning, want de slotfase was zo spannend dat enkele schakers blunderden. Caissa maakte de laatste fout. De volle winst behaalden Ernst Keijer (mooie combinatie), Michael van Heuzen en Cor Petersen. Halve punten waren er voor Jan Lambrechts, Sape Westra en Bas West.

VSG 3 kon het niet bolwerken tegen het sterke DZC uit Dronten. Het werd een 4-2 nederlaag. Knappe winst voor Ulbe Brouwer; Anton Reijngoudt en Martin vd Broek deelden het punt.

VSG 4 verloor met 5-1 van Denk en Zet 3. Gerbrand van Bolhuis en Ronald Bieringa speelden remise.Verslag 4e ronde OSBO competitie, 14-01-2014
Door: R. Hollmann

In de 4e ronde verloor VSG1 onnodig van het Briesend Paard. De Urkers wonnen met 4½-3½. Twee gewonnen-staande partijen gingen verloren. Bas West en Michael van Heuzen wonnen, remises voor Westra, Boterenbrood en Petersen.

Het 2e team deed het beter en won met  5½-2½ van Veenendaal 4. Winst voor Wim Jongejan, Hans Schuilenburg, Wim Geitenbeek,  Marco Ter Meer en Uri Vecht. Remise voor Rob Hollmann.

VSG 3 won van buurman De Combinatie 2 uit Harderwijk. Teamleider Dirk van Setten won, evenals Wido Sparling, Anton Reijngoudt en Ulbe Brouwer. Eindstand 4-2 voor VSG.Verslag 3e ronde OSBO competitie, 10-12-2013
Door: R. Hollmann

VSG1  heeft in de 3e ronde van de Osbo met 5-3 gewonnen van ESV 1  uit Ede. Winstpartijen waren er voor Rob Boterenbrood, Jan Lambrechts en Michael van Heuzen, terwijl Gerard de Hoop, Sape Westra, Ernst Keijer en Bas West het punt deelden. VSG blijft door dit resultaat meedraaien in de top van 1e Klasse A.

Het 2e team van VSG verloor nipt van het Nijmeegse UVS 4. Volle punten voor teamleider Theo Janssen, Uri Vecht en Wim Jongejan. Remise voor Wim Geitenbeek.

VSG 3 verloor met 4½-1½  van het sterke Nunspeet 1. Vol punt voor Wido Sparling, remise voor Ulbe Brouwer.

VSG 4 tenslotte verloor met 4-2 van  DZC 2.  Willem Viets won, Van Bolhuis en Ronald Bieringa speelden remise.Verslag 2e ronde OSBO competitie, 12-11-2013
Door: R. Hollmann

In de 2e ronde van de Osbo speelde VSG 1 gelijk tegen VDS 1. Keijer en Janssen wonnen, terwijl Lamrechts, Boterenbrood, West en Petersen het punt deelden.

VSG2 deed het duidelijk minder en verloor met 5½ – 2½ van Schaakmaat 2. Geitenbeek won, remises voor Jongejan, Ter Meer en Hollmann.

VSG 3 won met 4-2 van PSV/Dodo 3. Winst voor Ferwerda, Sparling en Brouwer, remises voor Doets en Vd Broek.

VSG 4 verloor nipt van Het Zwarte Water. Van Seventer won en Bieringa, Viets en teamleider Booy bereikten de remisehaven.Verslag 1e ronde OSBO competitie, 22-10-2013
Door: R. Hollmann

VSG 1 is goed begonnen in de 1e Klasse A met winst tegen Schaakvereniging Veenendaal. De einduitslag 5½-2½ werd bereikt door winst van Boterenbrood, Westra, West en Van Heuzen en door remises van Keijer, Lambrechts en De Hoop.

VSG2 speelde met 3 invallers en verloor van De Toren 4 uit Arnhem. Hier winst voor Hollmann en remises van Ter Meer, Reijngoudt en Ferwerda. Einduitslag  5½-2½ voor De Toren.

Het 4e zestal won knap  met 4½-1½ van  Denk  & Zet 3. Gewonnen werd door Vroegindeweij, Bleeker en Bieringa, en remises van Van Bolhuis, Viets en teamleider Booy.

Het 3e team van VSG speelde tegen  Pegasus 1 en verloor met 5-1. Winst voor Ferwerda.

« prev  |   top  |   next »

VSG nieuws

Er is een Correspondentie partij m.b.t. een openingsvariant van het Jänisch gambiet toegevoegd in de collectie van VSG partijen. Best spectaculair! "Toch niet zo rustig"

Er is een privacyreglement toegevoegd aan de website. Zie hiervoor Informatie > Privacyreglement

Overig nieuws

Zie de agenda voor aanstaande toernooien.

 

Facebook logo

OSBO nieuws

Het OSBO PK 2020 wordt georganiseerd door VSG. Zie hiervoor ook de link in het menu.

Het laatste OSBO-nieuws vindt u op de OSBO-site:

Volg de link osbo.nl»

KNSB nieuws

Laatste nieuwsitems van de KNSB: www.schaakbond.nl»

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login