Veluws Schaakgenootschap VSG

U bent hier Home > Competitie extern > Externe competitie 2010/2011

Externe competitie 2010/2011


Verslag 6e ronde OSBO competitie, 15-3-2011
Door: Rob Hollmann

VSG 2  is met overmacht kampioen geworden van de 3B-klasse. Met nog een ronde te spelen is VSG niet meer in te halen. Tegen Pallas 5 werd met 5-1 gewonnen; alleen Rob Boterenbrood en Wim Geitenbeek moesten in remise berusten.

VSG 1 won met drie invallers van WDC 1. Na veel spanning werd het 5-3; winst was er voor Boterenbrood, Van Heuzen, Keijer, De Hoop en De Graaf.

VSG 4-VSG 5 werd 4-2. Wolters, Ferwerda en Viets wonnen. Reijngoudt en Van Bolhuis speelden remise.

VSG-3 won van Lelystad-2 met 4½-1½. Vecht, Jongejan en Ter Meer speelden remise; Brons, Bosch en Sparling wonnen hun partij.

 


 
Verslag 5e ronde OSBO competitie, 15-2-2011
Door: Rob Hollmann

VSG 1 heeft nipt verloren van koploper ASG5 (3½-4½). De eerste partij was pas na ruim drie uur spelen beslist. Uiteindelijk wonnen Jan Lambrechts, Mark de Graaf en Bas West, terwijl Ernst Keijer het punt deelde.

VSG 2 wordt waarschijnlijk kampioen. De Cirkel 2 werd met  5½-½ verslagen. Alleen teamleider Geitenbeek moest een half punt afstaan.

VSG 3 - De Zeven Pionnen 1 werd een gelijkspel. Volle punten van Wido Sparling, Jo Wolters en Henri Bosch.

PSV/DoDo 5 - VSG 4 werd een grote zege (0-6) voor VSG.

Tenslotte verloor VSG 5 met 3½ - 2½ van Schaakstad 8. Teamleider Booy won, remises van Ronald Bieringa, Piet Vroegindeweij en Martin van der Broek.


 
Verslag 4e ronde OSBO competitie, 11-1-2011
Door: Rob Hollmann

VSG 1 heeft zich hersteld van het verlies in de vorige ronde. Tegen  ZSG 2 werd het een ruime zege van 5½-2½. Volle punten waren er voor Janssen, Keijer, De Hoop en West. Halve punten voor Lambrechts, De Graaf en Westra.

VSG 2 heeft goede kampioenskansen na winst tegen het sterke Pegasus 1. Winst was er hier voor Rob Boterenbrood, Wim Geitenbeek en Mondria, terwijl 1e bord Van Heuzen remise speelde.  (3½-2½)

VSG 3 stelde teleur en verloor onnodig van Het  Zwarte Water 1. Het werd 3½-2½ voor Het Zwarte Water. Johan Brons won knap, remises waren er voor Ter Meer, Hollmann en Sparling.

VSG 4 - Denk en Zet 3 werd een eclatante zege (4½-1½) voor VSG. Puntenmakers waren hier Wolters, Ferwerda en Van Bolhuis. Halve punten voor Reijngoudt, Brouwer en Viets.

Tenslotte verloor VSG 5 met 5½-½ van De Cirkel 3. Van de Broek redde de eer.


 
Verslag 3e ronde OSBO competitie, 7-12-2010
Door: Rob Hollmann

In de 3e ronde heeft VSG 2 met  5½ - ½ ruim gewonnen van Nunspeet 1. Teamleider Wim Geitenbeek speelde remise.

VSG 3 deed het ook goed. Het team won met 4-2 van Pegasus 2 uit Zwolle. Gewonnen werd door teamleider Vecht, Wido Sparling, Marco ter Meer en Rob Hollmann.

VSG 4 speelde gelijk tegen koploper Ede 3. Winst voor teamleider Wolters en Anton Reijngoudt, remises voor Kees Ferwerda en Gerbrand v. Bolhuis.

VSG 5 leed een grote nederlaag tegen de Schaakmaat 5 (½ - 5½)  Martin  vd  Broek redde de eer (remise).

Slechts drie partijen werden er voorlopig door VSG1 gespeeld tegen het sterke Denk en Zet 1. Door knappe winst  van Sebastiaan Hiemstra en een remise van Jan Lambrechts is de stand voorlopig gelijk. Afloop (14 december): VSG 1 heeft  met 4½ - 3½ verloren van Denk & Zet 1. Winstpunten van Hiemstra en West. Remises van Lambrechts, De Hoop en Westra.


Verslag 2e ronde OSBO competitie, 9-11-2010
Door: Rob Hollmann

In de 2e ronde van de Oostelijke Schaakbond boekte VSG 1 de tweede overwinning. Tegen Schaakmaat 1 werd het  6½-1½. Reeds na anderhalf uur leidde VSG met 3-0 door zeges van Westra, Hiemstra en Keijer. Volle punten waren er ook voor Lambrechts en De Graaf, remise voor Janssen, De Hoop en  West.

VSG2 deed het niet minder en won met 5-1 van het Jeugdteam NW Veluwe, terwijl VSG3 in de laatste minuut tegen ZSG 3 nog de gelijkmaker scoorde.

Tenslotte verloor VSG 5 met 4½-1½ van  Ede 3.
 


Verslag 1e ronde OSBO competitie, 12-10-2010
Door: Rob Hollmann

In de 1e ronde van de Osbo is  VSG1 goed begonnen. Tegen Schaakstad 4 werd het een 5-3 winst. Theo Janssen, Sape Westra, Gerard de Hoop en Bas West wonnen, remise was
er voor Jan Lambrechts en Ernst Keijer.

Het  2e team behaalde een grote zege tegen De Combinatie2. Alleen Michael van Heuzen moest een half punt afstaan. 5½-½.

Het 3e team was niet opgewassen tegen het sterke DZC 1 uit Dronten. Jo Wolters redde de eer. Eindstand 5-1.

Het 4e team verloor onnodig  van De Cirkel 3. Het werd  3½-2½ voor De Cirkel. Punten waren er voor Jo Wolters en Ulbe Brouwer. Gerbrand van Bolhuis speelde remise.

Het 5e team won van  PSV/Dodo 5  met  3½-2½. Teamleider Booy won, evenals Gert van Heeringen  en Herman Blesing. Remise voor Piet Vroegindeweij.
« prev  |   top  |   next »

VSG nieuws

Er is een Correspondentie partij m.b.t. een openingsvariant van het Jänisch gambiet toegevoegd in de collectie van VSG partijen. Best spectaculair! "Toch niet zo rustig"

Er is een privacyreglement toegevoegd aan de website. Zie hiervoor Informatie > Privacyreglement

Overig nieuws

Zie de agenda voor aanstaande toernooien.

 

Facebook logo

OSBO nieuws

Het OSBO PK 2020 wordt georganiseerd door VSG. Zie hiervoor ook de link in het menu.

Het laatste OSBO-nieuws vindt u op de OSBO-site:

Volg de link osbo.nl»

KNSB nieuws

Laatste nieuwsitems van de KNSB: www.schaakbond.nl»

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login