Veluws Schaakgenootschap VSG

U bent hier Home > Competitie intern > Jeugdcompetitie 2014/2015

Jeugdcompetitie 2014/2015

Verslag 2e ronde jeugdschaak 14 oktober 2014
door: Sape Westra
 
In de tweede ronde voor de jeugdschakers werd op het scherpst van de snede geschaakt; er was geen enkele remise. In groep Zwart verstevigden Rien en William hun koppositie. Rien won van Leonard en William wist Stefan te verschalken.
In groep Rood behaalde Mikael een mooie overwinning op Justin, won Wouter van Joram en wist Tobias zijn eerste punt te behalen door Quirijn te verslaan.
Sommige jeugdschakers moeten nog wat wennen aan het spelen met de schaakklok; ze worden afgeleid of spelen te snel. Wanneer ze hier meer aan gewend zijn zullen ze meer op het spel kunnen concentreren.

Verslag jeugdcompetitie 8 oktober 2014
door: Sape Westra

De jeugdafdeling van VSG is op 8 oktober gestart met een dubbelrondige competitie. De 10 jeugdschakers zijn ingedeeld in twee groepen. In groep Zwart speelde Rien een sterke partij tegen Stefan, hij won. De andere partij in deze groep ging tussen William en Leonard. William speelde nauwkeurig en haalde het wedstrijdpunt binnen. In groep Rood speelde Wouter erg geconcentreerd en won van Tobias. Quirijn gaf Mikael goed tegenspel, maar werd toch matgezet. De derde partij in deze groep eindigde in remise; Justin zette iets te snel waardoor de koning van Joram pat kwam te staan.

« prev  |   top  |   next »

VSG nieuws

Er is een Correspondentie partij m.b.t. een openingsvariant van het Jänisch gambiet toegevoegd in de collectie van VSG partijen. Best spectaculair! "Toch niet zo rustig"

Er is een privacyreglement toegevoegd aan de website. Zie hiervoor Informatie > Privacyreglement

Overig nieuws

Zie de agenda voor aanstaande toernooien.

 

Facebook logo

OSBO nieuws

Het OSBO PK 2020 wordt georganiseerd door VSG. Zie hiervoor ook de link in het menu.

Het laatste OSBO-nieuws vindt u op de OSBO-site:

Volg de link osbo.nl»

KNSB nieuws

Laatste nieuwsitems van de KNSB: www.schaakbond.nl»

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login