Veluws Schaakgenootschap VSG

U bent hier Home > Competitie intern > Beker- en rapidcompetitie 2015

Beker- en rapidcompetitie 2015

Verslag 24 juni 2015
Door: Willem Booy
 
Rogier Dijk Snelschaakkampioen van Het Veluws Schaakgenootschap.

Tijdens de snelschaakkampioenschappen heerste er een gezellige drukte, alle 23 spelers startten met een voorronde van 11 partijen met een speeltijd van 5 minuten per persoon per partij. Vanuit de twee poules gingen de drie besten naar de finale en wel Rob Boterenbrood, Rogier Dijk, Henry Bosch, Roland Bes, Ernst Keijer en Sape Westra.
Hieruit scoorden Rogier Dijk en Roland Bes beiden vier punten. Doordat Dijk hun onderlinge partij gewonnen had werd hij kampioen, Bes werd dus tweede en Boterenbrood bezette de derde plaats.
30 juni vindt de schaakderby tussen de Combinatie uit Harderwijk en VSG uit Ermelo plaats.
 


Verslag 16 juni 2015
Door: Willem Booy

Gerard de Hoop winnaar Rob Hollmann Bokaal

Deze strijd werd gestreden door Marco Ter Meer met wit en Gerard de Hoop met zwart. Deze partij werd in een andere zaal gevolgd door tientallen belangstellenden en van commentaar voorzien door Sape Westra en Rogier Dijk.
In het begin zag het er slecht uit voor De Hoop die een loper in een ongunstige positie had staan. Nadat Ter Meer enkele kleine steekjes liet vallen werd die loper zeer sterk. De Hoop overwon en mag zich voor een jaar kampioen noemen.
Voor de klein beker in de B-finale werd gevochten door Rob Hollmann met zwart en Martin van de Broek met wit. Hier was de spanning te snijden met aan beide zijden kansen die niet altijd benut werden. Van de Broek kwam beter te staan wat Hollmann veel bedenktijd koste die daardoor in tijdnood raakte, mede hierdoor gaf hij op en feliciteerde Van de Broek met de overwinning.
 

Clubavond 14 februari 2023

Interne competitie

Foto's: Piethein Bleeker


Verslag 9 juni 2015
Door: Willem Booy
 
Het Veluws Schaakgenootschap uit Ermelo sluit de rapidcompetitie 2015 af

Aan deze competitie deden 24 spelers mee die 3, 6 of 9 partijen speelden van 20 minuten per persoon per partij. De spanning steeg naarmate de avond vorderde. Clubnestor Thom Paulus verspeelde zijn kansen door alle drie te verliezen, terwijl Sape Westra zijn kansen opvoerde door er 3 te winnen. Toch wordt hij niet de kampioen; de uiteindelijke winnaar is een totale verrassing. Zijn naam maken we dan ook pas bekend tijdens de prijsuitreikingen op 30 juni.
Dinsdag 16 juni vinden de finales voor de Rob Hollmann bokaal plaats aan de Leuvenumseweg 68, Ermelo. Deze partijen zijn door een ieder bij te wonen en zullen worden becommentarieerd door o.a. Rogier Dijk.


Verslag 2 juni 2015
Door: Willem Booy

Gerard de Hoop en Marco ter Meer in de finale.

Zij spelen dinsdag 16 juni voor de Rob Hollmann Bokaal. De Hoop versloeg Sape Westra terwijl Ter Meer won van Rob Boterenbrood. Voor de klein beker won  Martin van de Broek van Wim Viets en Rob Hollmann was Gert van Heeringen te slim af. De finale partijen zijn 16 juni te volgen in een  aparte ruimte van ECHO'S Home "De Schakel", deze zullen ter plekke geanalyseerd worden door de groten van de vereniging. In de rapidcompetitie speelden deze keer 16 man mee; de competitie zal volgende week worden afgesloten. Hier scoorden Uri Vecht, Roland Bes en Thom Paulus 3 punten uit drie wedstrijden. Voorlopig gaan Roland Bes en Cees Doets aan kop, op de voet gevolgd door Thom Paulus.

Een Kort verslag met foto is sinds vorige week ook te vinden op VOC lokaal TV.
Digitaal per 1 april 2015:
UPC Digital kanaal 36
KPN Glasvezel kanaal 557

Radio
Ether:
Editie Barneveld 93.5 FM
Editie Ermelo 105.0 FM
Editie Nijkerk 106.8 FM
Editie Putten 106.1 FM
Kabel:
In de hele regio op 93.1 FM
En op de site van de omroep Voclokaal.

Clubavond 20 december 2022

Foto's: Piethein Bleeker


 

Verslag 26 mei 2015
 
Halve finalisten bekend voor de Rob Hollmann Bokaal.
Door: Willem Booy

Gerard de Hoop, Sape Westra, Marco ter Meer en Rob Boterenbrood gaan in gevecht, op weg naar de titelstrijd. Boterenbrood ging door nadat hij remise behaalde tegen Dirk van Setten, de andere 3 wonnen hun partij.
Voor de kleine beker zijn de volgende mensen nog in de race, Willem Viets, Rob Hollmann, Gert van Heeringen en Martin van de Broek, die titelverdediger Ronald Bieringa versloeg.
De overige leden speelden voor de rapidcompetitie. Hier viel Cees Doets op die alle drie de wedstrijden won. Bewondering voor Onno Wolters die er twee van de drie won.

Clubavond 13-12-2022

Foto's: Piethein Bleeker

Verslag 19 mei 2015

VSG start met de eerste ronde Rob Hollmann Bokaal.
Door: Willem Booy.

De loting voor de eerste ronde viel voor enkel spelers zeer gunstig; ze wonnen met een bye.
Uri Vecht verloor door een kleine fout met grote gevolgen, Henry Bosch gaat zodoende naar de volgende ronde, evenals Sape Westra die door een dameoffer in het begin, in kracht afnam maar wel de macht over de 64 velden kreeg en dat alles ten koste van Wido Sparling. Totaal 8 spelers zijn er door naar de volgende ronde.
Bij de kleine beker zijn er ook acht spelers die volgende week weer aan de start mogen verschijnen. Hier verloor Willem Booy van Ronald Bieringa, die alle valkuilen en boobytraps die Booy voor hem plaatste, wist te omzeilen en zo het begin van zijn titelverdediging starte.
Thom Paulus die moest winnen van Jaap van Seventer, om door te mogen, faalde en kwam niet verder dan een remise. Van Seventer is zeker van een plaats in de kwart finale. Ook Ralf van den Burg, die Dik van Enk wist te verslaan gaat door, hij behoort zeker tot de kanshebbers om hoog te eindigen

De beste oplossers van de probleemwedstrijd van vorige week, zijn Uri Vecht en Siebrand van Leijenhorst. Dit team had van drie oplossingen de volledige opgave goed, beiden kunnen het glas heffen op dit succes.
« prev  |   top  |   next »

VSG nieuws

Er is een Correspondentie partij m.b.t. een openingsvariant van het Jänisch gambiet toegevoegd in de collectie van VSG partijen. Best spectaculair! "Toch niet zo rustig"

Er is een privacyreglement toegevoegd aan de website. Zie hiervoor Informatie > Privacyreglement

Overig nieuws

Zie de agenda voor aanstaande toernooien.

 

Facebook logo

OSBO nieuws

Het OSBO PK 2020 wordt georganiseerd door VSG. Zie hiervoor ook de link in het menu.

Het laatste OSBO-nieuws vindt u op de OSBO-site:

Volg de link osbo.nl»

KNSB nieuws

Laatste nieuwsitems van de KNSB: www.schaakbond.nl»

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login