Veluws Schaakgenootschap VSG

U bent hier Home > Overige toernooien > 2015 Schaakderby Ermelo-Harderwijk

2015 Schaakderby Ermelo-Harderwijk

30 juni 2015

Schaakderby Ermelo vs Harderwijk succes.
Door: Willem Booy

De organisatoren van de schaakderby, het Veluws schaakgenootschap uit Ermelo en De Combinatie uit Harderwijk zijn zeer tevreden. Deze avond ter meerdere eer en glorie van de schaaksport is een herhaling waard.
Vroeg in de avond werd de jeugd in het zonnetje gezet door de overhandiging van hun schaakdiploma's. Belangstellend gadegeslagen door hun ouders en trainers.
Daarna moesten de seniorkampioenen nog vereerd worden door de overhandiging van de trofeeën. Rogier Dijk clubkampioen, Roland Bes de beste in de keizercompetitie, Gerard de Hoop winnaar van de Rob Hollmann bokaal, Martin van den Broek kreeg de kleine beker overhandigd, Hans Licher werd de verrassende winnaar van de rapidbeker en Rogier Dijk werd nogmaals gehuldigd  als snelschaakkampioen.
Nadat de spelers ingedeeld waren heette voorzitter Sape Westra van VSG de spelers, Burgemeester Baars van Ermelo en Wethouder Van der Wal Uit Harderwijk welkom.
De burgemeester prees de verbroedering die samengaat met een onderlinge rivaliteit tussen beide verenigingen. Wethouder Van der Wal merkte de minimale aanwezigheid van één vrouw op, wij nodigen haar van harte uit om deze impasse te doorbreken.
15 spelers van elke vereniging namen plaats achter de borden, terwijl het 16e bord gereserveerd was voor de gemeentelijke vertegenwoordigers.
Omstreeks 23.00 uur werd de uitslag bekend gemaakt 10 - 5 voor Ermelo, Burgemeester Baars gunde Wethouder Van der Wal nog een revanche en behaalde daarmee twee overwinningen. Genietend van het mooie weer en een drankje werd de avond op het terras afgesloten.
 
Foto's: Piethein Bleeker
« prev  |   top  |   next »

VSG nieuws

Er is een Correspondentie partij m.b.t. een openingsvariant van het Jänisch gambiet toegevoegd in de collectie van VSG partijen. Best spectaculair! "Toch niet zo rustig"

Er is een privacyreglement toegevoegd aan de website. Zie hiervoor Informatie > Privacyreglement

Overig nieuws

Zie de agenda voor aanstaande toernooien.

 

Facebook logo

OSBO nieuws

Het OSBO PK 2020 wordt georganiseerd door VSG. Zie hiervoor ook de link in het menu.

Het laatste OSBO-nieuws vindt u op de OSBO-site:

Volg de link osbo.nl»

KNSB nieuws

Laatste nieuwsitems van de KNSB: www.schaakbond.nl»

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login