Veluws Schaakgenootschap VSG

U bent hier Home > Rie Timmer Rapidtournooi > Uitslagen 2013

Uitslagen 2013

Ermelo, zaterdag 9 februari 2013

Het Rie Timmer Rapidtoernooi georganiseerd door VSG kende 75 deelnemers, waarvan 15 jeugdspelers. De sterke hoofdgroep werd gewonnen door Rogier Dijk met een 100% score. Tweede werd Andries Mellema en derde B. Duijker. De A-groep werd gewonnen door Ismael Jamshedy, tweede was Gerard de Hoop en derde Rob Boterenbrood.


In de B-groep werd Schuilenburg winnaar. Andere groepswinnaars waren de VSG-ers Wim Geitenbeek, Uri Vecht en Anton Reijngoudt. Ermeloer Ho Sam Sooi werd 1e in zijn groep met 4 punten. Een viertal van de Combinatie uit Harderwijk won de electronische schaakklok. Reeds om vier uur kon voorzitter Wim Jongejan, onder dankzegging aan Echo’s Home, het succesvolle toernooi afsluiten.

Jeugd.

Aan het VSG rapidtoernooi deden 14 jeugdschakers mee in een aparte jeugdgroep. ’s Morgens schaakten zij in 2 groepen van 7. ’s Middags werd in 3 groepen gespeeld, 2 groepen met 4 en 1 groep met 6 jeugdige schaaktalenten uit de regio. In alle groepen werd het een spannend gevecht.

Jeugdgroep Rie Timmertoernooi 2013

Foto: G. de Hoop


In groep 1 won Djo Wattez de zware strijd met 2½ punten uit 3 partijen. Hij wist op de beslissende momenten de beste zetten te bedenken. Mathijs Kik eindigde op een half punt als 2de en Robin Brons als goede derde. Op de 4de plaats eindigde Mirjam v.d. Broek.


Groep 2 werd gewonnen door 2 schakers met 2 punten, Wiard Brandsma en Daan van de Bent , maar omdat Wiard de onderlinge partij had gewonnen eindigde hij als eerste. Joshua Dolstra werd met ½ punt achterstand 3de en Jarne Hogendoorn eindigde op de 4de plaats.


In groep 3 werd Noralie Luitjes eerste. Benita Sants wist een sterke partij tegen Noralie net niet te winnen; ze zette de koning van Noralie pat, waardoor ze een half puntje tekort kwam. De overige vier plaatsen werden ingenomen door Mikael Pluister, Zep van Tol, Frank Knol en Rosalie Nederpelt.

Het jeugdtoernooi verliep naar ieders tevredenheid. Waarschijnlijk wordt ook in 2014 een apart jeugdtoernooi ondergebracht bij het Rie Timmer Rapidtoernooi van VSG.

Zie voor een fotoimpressie van Gerard de Hoop het album Rie Timmer 2013.

Tekst: Rob Hollmann en Sape Westra

« prev  |   top  |   next »

VSG nieuws

Er is een Correspondentie partij m.b.t. een openingsvariant van het Jänisch gambiet toegevoegd in de collectie van VSG partijen. Best spectaculair! "Toch niet zo rustig"

Er is een privacyreglement toegevoegd aan de website. Zie hiervoor Informatie > Privacyreglement

Overig nieuws

Zie de agenda voor aanstaande toernooien.

 

Facebook logo

OSBO nieuws

Het OSBO PK 2020 wordt georganiseerd door VSG. Zie hiervoor ook de link in het menu.

Het laatste OSBO-nieuws vindt u op de OSBO-site:

Volg de link osbo.nl»

KNSB nieuws

Laatste nieuwsitems van de KNSB: www.schaakbond.nl»

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login