Veluws Schaakgenootschap VSG

U bent hier Home > Rie Timmer Rapidtournooi > Uitslagen 2008

Uitslagen 2008

Ermelo, zaterdag 26 januari 2008

Het Veluws Schaakgenootschap hield haar 24e Rie Timmer Rapid-toernooi in de aula van het Christelijk College Groevenbeek. Zo'n tachtig schakers uit heel Nederland waren aanwezig. Ze kwamen niet alleen uit de regio, maar ook uit Coevorden, Zwolle, Rotterdam, Lochem, Heerde, Apeldoorn  en Dronten.

De Hoofdgroep werd gewonnen door Jan Lambrechts met de mooie score van 3½ punt uit vijf partijen. Tweede werd de Coevordenaar  M. Vinke van Sc. Het Kasteel. Andries Mellema werd derde.

De verenigingsprijs, een digitale schaakklok, werd weer gewonnen door Het Kasteel uit Coevorden met een score van 65%. Tweede werd PSV/Dodo, met Mellema in de gelederen, met een score van 55%.

De A-groep werd gewonnen door H. B. Tan met een score van vier uit vijf, terwijl de Ermeloer Mark de Graaf tweede werd.  Gert Wim Korterink en Piet Hein Bleeker werden eerste in hun groep. De jonge Puttenaar Olger van Donk werd eveneens groepswinnaar met de goede score van 4½ punt  uit vijf partijen.

Op de spelregelkennis van arbiter S. Bonthuis uit  't Harde werd tweemaal een beroep gedaan. Om vier uur sloot voorzitter Jongejan, onder dankzegging aan het Groevenbeek College, het zeer geslaagde toernooi af.

« prev  |   top  |   next »

VSG nieuws

Er is een Correspondentie partij m.b.t. een openingsvariant van het Jänisch gambiet toegevoegd in de collectie van VSG partijen. Best spectaculair! "Toch niet zo rustig"

Er is een privacyreglement toegevoegd aan de website. Zie hiervoor Informatie > Privacyreglement

Overig nieuws

Zie de agenda voor aanstaande toernooien.

 

Facebook logo

OSBO nieuws

Het OSBO PK 2020 wordt georganiseerd door VSG. Zie hiervoor ook de link in het menu.

Het laatste OSBO-nieuws vindt u op de OSBO-site:

Volg de link osbo.nl»

KNSB nieuws

Laatste nieuwsitems van de KNSB: www.schaakbond.nl»

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login