Veluws Schaakgenootschap VSG

U bent hier Home > Rie Timmer Rapidtournooi > Uitslagen 2007

Uitslagen 2007

Ermelo, zaterdag 20 januari 2007

Het Veluws Schaakgenootschap hield voor de 23e maal haar gezellige Rie Timmer Rapidtoernooi in de aula van Chr. College Groevenbeek. Er waren 90 schakers uit heel Nederland naar Ermelo gekomen. Ze kwamen uit Rotterdam, Coevorden, Nijmegen, Zwolle, Apeldoorn, Heerde, Hattem, Steenwijk, Zandvoort en de regio.

De sterke hoofdgroep werd gewonnen door de 19-jarige M. Vinke uit Coevorden van de Sc. Het Kasteel. Tweede werd Fokke Jonkman en derde VSG-er Andries Mellema.

De verenigingsprijs, een digitale schaakklok, werd gewonnen door Het Kasteel uit Coevorden met een score van 66%. Tweede werd Pegasus uit Zwolle met 62.5 %.

De A-groep won D. Lukic met een 100% score. Veel VSG-ers wonnen hun groep. Dat waren Gerard de Hoop, Cor Petersen, Henk Mondria, Gert Wim Korterink, Gerbrand van Bolhuis, Henri Bosch, Piet Hein Bleeker en Jan Bakker. De Ermeloër M. Hoo Sam Sooi won zijn groep met 5 punten uit 5 partijen.

Op de spelregelkennis van arbiter Stratingh uit 't Harde werd driemaal een beroep gedaan. Om 16:00 uur sloot VSG-er Sape Westra onder dankzegging aan het Groevenbeek College het zeer geslaagde toernooi af.

image1.jpeg image2.jpeg   

Tekst: Rob Hollmann, foto's: Piet Hein Bleeker.

« prev  |   top  |   next »

VSG nieuws

Er is een Correspondentie partij m.b.t. een openingsvariant van het Jänisch gambiet toegevoegd in de collectie van VSG partijen. Best spectaculair! "Toch niet zo rustig"

Er is een privacyreglement toegevoegd aan de website. Zie hiervoor Informatie > Privacyreglement

Overig nieuws

Zie de agenda voor aanstaande toernooien.

 

Facebook logo

OSBO nieuws

Het OSBO PK 2020 wordt georganiseerd door VSG. Zie hiervoor ook de link in het menu.

Het laatste OSBO-nieuws vindt u op de OSBO-site:

Volg de link osbo.nl»

KNSB nieuws

Laatste nieuwsitems van de KNSB: www.schaakbond.nl»

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login