Uitslagen 2005

Ermelo, zaterdag 22 januari 2005

Het Veluws Schaakgenootschap hield afgelopen zaterdag voor de 21e maal haar gezellige Rie Timmer Rapidtoernooi in de aula van het Christelijk College Groevenbeek. Er waren 90 schakers uit heel Nederland naar Ermelo gekomen. Het bestuur van VSG toonde zich tevreden over het verloop van het toernooi. De deelnemers kwamen niet alleen uit de regio, maar ook uit Rotterdam, Schiedam, Coevorden, Zwolle, Steenwijk, Hattem, Amersfoort en Haarlem. Ook waren er grote leeftijdsverschillen: Een van de jongste deelnemers was de 12-jarige Tom Meurs, terwijl ook de 85-jarige Henk Mondria van de partij was.

De sterke Hoofdgroep (rating rond de 2000) werd gewonnen door Roeland Pruijssers van Schaakstad Apeldoorn. Tweede werd Andries Mellema (VSG) en derde Olger van Dijk, een sterke schaker uit Putten. De verenigingsprijs, een mooie digitale schaakklok, ging naar het Kasteel uit Coevorden met een scoringspercentage van 70%.

De A-groep werd gewonnen door VSG-er Rob Boterenbrood, terwijl D. Kho van Zukertort Amstelveen 2e werd en Mark Kortrijk (PSV/Dodo, Putten) derde. Ook de andere VSG-ers deden het goed. Gerard De Hoop, Tom Meurs en Dirk Jan Hop werden groepswinnaar, terwijl Theo Janssen, Michael van Heuzen, Gert Wim Korterink, Henri Bosch, Lambert Korterink, Wim Booy en Dimitry Brons ook prijzen wonnen.

Ook dit keer waren er veel vragen over de spelregels, die bekwaam beantwoord werden door arbiter Strating uit Nunspeet. De eerste drie van elk poule werden na afloop genood naar de gevarieerde prijstafel, voor een deel gesponsord door Deurwaarderskantoor Jongejan uit Harderwijk. Om 16:15 uur sloot Sape Westra onder dankzegging aan de arbiter en Groevenbeek College het geslaagde toernooi af.