Veluws Schaakgenootschap VSG

U bent hier Home > Rie Timmer Rapidtournooi > Uitslagen 2005

Uitslagen 2005

Ermelo, zaterdag 22 januari 2005

Het Veluws Schaakgenootschap hield afgelopen zaterdag voor de 21e maal haar gezellige Rie Timmer Rapidtoernooi in de aula van het Christelijk College Groevenbeek. Er waren 90 schakers uit heel Nederland naar Ermelo gekomen. Het bestuur van VSG toonde zich tevreden over het verloop van het toernooi. De deelnemers kwamen niet alleen uit de regio, maar ook uit Rotterdam, Schiedam, Coevorden, Zwolle, Steenwijk, Hattem, Amersfoort en Haarlem. Ook waren er grote leeftijdsverschillen: Een van de jongste deelnemers was de 12-jarige Tom Meurs, terwijl ook de 85-jarige Henk Mondria van de partij was.

De sterke Hoofdgroep (rating rond de 2000) werd gewonnen door Roeland Pruijssers van Schaakstad Apeldoorn. Tweede werd Andries Mellema (VSG) en derde Olger van Dijk, een sterke schaker uit Putten. De verenigingsprijs, een mooie digitale schaakklok, ging naar het Kasteel uit Coevorden met een scoringspercentage van 70%.

De A-groep werd gewonnen door VSG-er Rob Boterenbrood, terwijl D. Kho van Zukertort Amstelveen 2e werd en Mark Kortrijk (PSV/Dodo, Putten) derde. Ook de andere VSG-ers deden het goed. Gerard De Hoop, Tom Meurs en Dirk Jan Hop werden groepswinnaar, terwijl Theo Janssen, Michael van Heuzen, Gert Wim Korterink, Henri Bosch, Lambert Korterink, Wim Booy en Dimitry Brons ook prijzen wonnen.

Ook dit keer waren er veel vragen over de spelregels, die bekwaam beantwoord werden door arbiter Strating uit Nunspeet. De eerste drie van elk poule werden na afloop genood naar de gevarieerde prijstafel, voor een deel gesponsord door Deurwaarderskantoor Jongejan uit Harderwijk. Om 16:15 uur sloot Sape Westra onder dankzegging aan de arbiter en Groevenbeek College het geslaagde toernooi af.

« prev  |   top  |   next »

VSG nieuws

Er is een Correspondentie partij m.b.t. een openingsvariant van het Jänisch gambiet toegevoegd in de collectie van VSG partijen. Best spectaculair! "Toch niet zo rustig"

Er is een privacyreglement toegevoegd aan de website. Zie hiervoor Informatie > Privacyreglement

Overig nieuws

Zie de agenda voor aanstaande toernooien.

 

Facebook logo

OSBO nieuws

Het OSBO PK 2020 wordt georganiseerd door VSG. Zie hiervoor ook de link in het menu.

Het laatste OSBO-nieuws vindt u op de OSBO-site:

Volg de link osbo.nl»

KNSB nieuws

Laatste nieuwsitems van de KNSB: www.schaakbond.nl»

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login