Veluws Schaakgenootschap VSG

U bent hier Home > Rie Timmer Rapidtournooi > Uitslagen 2000

Uitslagen 2000

Het 16e Rapid toernooi van het Veluws Schaakgenootschap trok bijna honderd schakers. Er waren schakers uit Hilversum, Rotterdam, Leiden, Zwolle, Kampen, Den Helder, Hattem, Dronten, Meppel, Kampen en ook Harderwijk. Putten en Ermelo waren goed vertegenwoordigd met bijna vijftig deelnemers. De invitatiegroep was sterk bezet met spelers rond de 2000 punten rating. De strijd leek te gaan tussen jeugdspeler Ramon Koster uit Kampen en de student Lucas v. Mil uit Amsterdam. Maar Van Mil was niet in vorm en de groep werd gewonnen door Ramon Koster met een score van 4½ punt uit vijf partijen. Tweede werd Van Mil met 3 punten en VSG-er Jan Lambrechts deed het goed met een derde prijs (2½ punt).

Rie Timmer Rapidtoernooi, Ermelo 2000
Krantenfoto: Rie Timmer Rapid schaaktoernooi 2000. Op de voorgrond met zwart VSG-er Bas West.

De A-groep werd gewonnen door Frank v. Zutphen met 3½ punt. Tweede en derde werden Mostertman en de VSG-er Jamshedy. VSG-er Cees Doets won de 1e prijs in groep G , Wim Jongejan werd 2e in deze groep. Oud-VSG-er Gerrit Boer was de enige met een 100%-score van vijf punten uit vijf partijen. De verenigingsprijs, een digitale schaakklok, werd gewonnen door Denk & Zet uit Hattem, met de cumulatieve score van 67.5 %. De nationale arbiter H. Stratingh uit 't Harde had een rustige dag en moest alleen corrigerend optreden toen sommige schakers niet goed omgingen met het gebruik van de digitale klokken. Opvallend was de ruimte, die de schakers hadden in de zaal van het Chr. College Groevenbeek. Om half vijf kon voorzitter Westra de prijzen uitreiken en kon het bestuur van VSG terugzien op een zeer geslaagd toernooi.

« prev  |   top  |   next »

VSG nieuws

Er is een Correspondentie partij m.b.t. een openingsvariant van het Jänisch gambiet toegevoegd in de collectie van VSG partijen. Best spectaculair! "Toch niet zo rustig"

Er is een privacyreglement toegevoegd aan de website. Zie hiervoor Informatie > Privacyreglement

Overig nieuws

Zie de agenda voor aanstaande toernooien.

 

Facebook logo

OSBO nieuws

Het OSBO PK 2020 wordt georganiseerd door VSG. Zie hiervoor ook de link in het menu.

Het laatste OSBO-nieuws vindt u op de OSBO-site:

Volg de link osbo.nl»

KNSB nieuws

Laatste nieuwsitems van de KNSB: www.schaakbond.nl»

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login